Design IV

 

Spring, 2019

 
 

Design III

 

Fall, 2018

 
 

Structural Systems:
R128 House

 

Fall, 2018

 

The R128 house is a small residence located in Stuttgart, Germany. The house stands beside a steep hill, its top floor matching the level of the hill. One enters the home from above across a light steel bridge that extends from the landscape. The building was designed by Werner Sobek at the turn of the century. The shape of the building was dictated by a want for simplicity. This resulted in the clean lines of a cube, which allows optimum utilization of the existing surface area and for prefabrication of modules and the standardization of components. The structural frame of the house consists of a bolted steel skeleton with four floors. This system minimizes the weight of the structure. The bolted steel system rests on a grid of 12 columns.The columns and beams were bolted together on site.

Built with Gracie Meek and Joseph McGranahan for
ARCH 2613: Structural Systems.

 

Cornell University:
Rhodes Hall

 

Summer, 2018

 

Renderings for Cornell University’s 1st Floor Rhodes Hall renovation. I produced these images professionally for Atkin Olshin Schade Architects in the summer of 2018.

 

Design II

 

Spring, 2018

 
 

Environmental Systems:
Light Walls House

 

Fall, 2017

 

The Light Walls House is a residence in Toyokawa, Japan, designed by mA-style Architects. The residence was designed with a strong attention to light. This investigation begins to understand and augment the current lighting conditions of the home for preformative results. Light is one of the elements within architecture that not only gives it atmosphere, beauty, and mood, but can additionally have preformative benefits. In the current state, the lighting conditions of the residence are fixed. The sun orbit earth and light infiltrates the currently static louvers resulting in a static solar thermal gain The intervention for this residence animates these louvers and allows for dynamic lighting control. Louvers can be rotated to change the amount of light and heat gained from the sun. In the winter, the louvers rotate and track the sun allowing maximum daylight into the space. This is crucial in reducing heating energy use. In the summer, the louvers rotate to block more sun, producing a comfortable interior climate. Additionally the louvers can be used to control overall lighting on an individual users need where the louvers become a blind for the skylights.

 

Design I

 

Fall, 2017